Kreta

Alternate Text
Karin, onze Griekenland-expert, helpt je graag verder.

Fascinerende Kreta reizen

Kreta lijkt meer op een klein land dan op een van de Griekse eilanden. Het is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, maar eigenlijk ook het meest fascinerende en diverse. Zij die naar Kreta reizen kunnen niet om de opmerkelijke geschiedenis heen, van de ruïnes van het Minoïsche paleis van Knossos tot de Venetiaanse forten van Rethymo; van oude moskeeën en Byzantijnse kloosters tot de legendarische grot waar Zeus geboren is. De Venetiaanse haven van Chania in het westen van Kreta is een van de meest aantrekkelijke steden van Griekenland en de hoofdstad Heraklion is een dynamische stad, de vijfde grootste in Griekenland.

Aantrekkingskracht van Kreta

Kreta reizen staan voor natuurlijke schoonheid en gevarieerde landschappen. Spectaculaire bergketens vol grotten worden doorsneden door spectaculaire kloven die uitmonden in de zee. Het ruige binnenland wordt afgewisseld met uitgestrekte plateaus en vruchtbare vlaktes. Kreta reizen in het oosten brengen u naar het enige palmboombosstrand in Europa en de zuidkust heeft de mooiste stranden en afgelegen baaien.

Cultuur en gewoonten

Kretenzers zijn een trots en gastvrij volk, dat zijn cultuur en gewoonten, vooral de sterke muzikale traditie, weet te behouden. Door het hele eiland botst u op traditionele bergdorpjes en boerderijen die onaangetast zijn door het toerisme. Jongeren rijden ondertussen vaker op vier wielen maar u zult nog steeds herders hun kudden zien begeleiden en mannen in traditionele kleding ontmoeten.