Tallinn

Alternate Text
Karin, onze Estland-expert, helpt je graag verder.

Tallinn citytrip

Tallinn is ongetwijfeld een van de meest betoverende steden in Europa. Het is een wilde mix van middeleeuws en modern, met smalle, geplaveide straatjes onder de torens van 14de-eeuwse kerken, en een onstuimig aanbod van restaurants, cafés, winkels en nachtclubs, verstopt in de stenen muren.

Attracties van Tallinn

Deze oude stad, die behoort tot het UNESCO Werelderfgoed, biedt eindeloos veel attracties, zelfs voor de meest ambitieuze reiziger. Hoewel u geen echt grote kunstmusea in Tallinn vindt, zullen de historische pareltjes zowel het middeleeuwse verleden als zijn lange grijze dagen onder het juk van de Sovjets doen schitteren. Ondertussen vertoont de groeiende kunstscène de meest creatieve 21ste-eeuwse kunstenaars van Estland.

Paradijs voor shoppers

Maar de prachtige kleuren vindt u niet enkel in de kunst. De schitterende flair van de straten is ongetwijfeld modebewust, wat de talrijke boetieks van Tallinn aantonen met een handtekening van enkele snel groeiende Estse designers. Het moderne contrasteert met de eeuwenoude ambachtelijke traditie van weven, glasblazen en pottenbakken, wat een Tallinn citytrip een paradijs voor shoppers maakt.

Wanneer de zon ondergaat in Tallinn

Het avond- en nachtleven van Tallinn is moeilijk te evenaren. Art-Deco patisserieën, gezellige plekjes met kaarsverlichting en luchtige terrasjes in de zon vormen het decor voor sterke koffie en het bewonderen van de locals – een leuke opstad naar de verleidelijke restaurants en bars van de stad. Decadente dineerzalen van vervlogen tijden, charmante wijnkelders en superstijlvolle bistro’s serveren exquise gerechten uit alle heerlijke hoeken van de wereld. Het nachtleven van Tallinn gaat door tot in de vroege uurtjes. Cultuurliefhebbers vinden hun ding in de koorconcertenklassieke stukkentheater en een breed aanbod aan poprock en jazz.

Talrijke ontdekkingen in uw Tallinn citytrip

Naast de middeleeuwse wijken is er veel meer te zien. Duik in het verleden van het Peter de Grote Kadriorgpaleis, een barok meesterwerk te midden van de idyllische bossen. Of wanneer de zomerzon in het land is, kunt u met de locals naar Pirita of Vana-Jõesuu gaan voor een stukje strandactie. Er zijn ook heel wat prachtige eilanden langs de kustlijn. Maar dat is zeker nog niet alles; u zult nog veel meer ontdekken tijdens uw bruisende Tallinn citytrip.