Tsavo National Park

Alternate Text
Inge, onze Kenia-expert, helpt je graag verder.

Game drives in Tsavo National Park

Met bijna 22.000 km² is Tsavo het grootste nationale park van Kenia en een van de grootste in de wereld. Deze omvang heeft ertoe geleid dat het park werd opgesplitst in twee delen voor eenvoudiger beheer - Tsavo West en Tsavo East. Het is een klassiek savannepark van glooiende graslanden en open bos, dor en stoffig in de droge tijd, groen en goed bewaterd in het regenseizoen. Een groot deel van Tsavo National Park is onontwikkeld en ondanks een reputatie voor de goede game drives is het park geen regelmatige bestemming op de standaard Kenia safaricircuits. Dit betekent dat er veel minder bezoekers zijn dan de meer populaire parken zoals de Masai Mara. Een safari in Tsavo is ideaal voor diegenen die een grote game-ervaring willen, ver weg van de drukte.

Spectaculaire Tsavo West

Het noordelijke deel van Tsavo West is het meest ontwikkelde deel van het park in termen van lodges en infrastructuur. Het is een regio met spectaculaire landschappen met een rollend, rotsachtige landschap van vloerbedekking in lang gras en dicht struikgewas. De dichte begroeiing maakt het spotten van dieren moeilijker dan in sommige van de meer open parken zoals de Masai Mara, maar de Big five is hier te vinden samen met een breed scala aan soorten antilopen, nijlpaarden en talrijke vogelsoorten.

Olifanten en buffels in Tsavo East

Over de snelweg van Tsavo West ligt Tsavo East. Beroemd om zijn grote aantallen olifanten en spectaculaire kuddes van maximaal 1000 buffels is Tsavo East een vlakker, droger en meer open savanne omgeving dan zijn westerse broer, wat een safari gemakkelijker maakt, vooral rond de permanente waterbronnen. Minder ontwikkeld dan Tsavo West en met een echt afgelegen gevoel, biedt Tsavo East een zeer wilde safari-ervaring.