Deze begeleide rondreis door Ethiopië laat u wegdromen in eeuwenoude legende over mythische koningen. De hoorn van Afrika zal u verbazen met zijn vele archeologische records.

Prijsschema

De prijs op de website geldt als indicatie. De finale prijs van uw reis op maat is afhankelijk van de gekozen reisperiode, hotels en wisselkoersen.

Reisoverzicht

Duur

16 dagen

Vanaf

€ 3.400,00 p.p.

Waarom amazing?

 • Heel Ethiopië van noord naar zuid!
 • Alle belangrijkste hoogtepunten in 1 rondreis
 • Beste accommodatie van Ethiopië
 • Ontmoeting verschillende lokale culturen

Inbegrepen

 • Vermelde accommodatie
 • Volpension
 • Water tijdens de tour
 • Privé transport
 • Alle toegangsgelden
 • Boottocht op het Chamo meer
 • Professionele Engelstalige privégids
 • Transport met minibus en jeep
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten voor het fotograferen of filmen

Onze aanpak

1
Over uw droomreis per mail, telefonisch of op kantoor te Gent of Hamme.
2
Wij maken een gedetailleerde offerte op binnen het door u opgestelde budget.
3
Nadat u de offerte doorgenomen heeft, contacteren we u even voor feedback. We zorgen voor de nodige finetuning tot uw droomreis.
4
Amazing Destinations regels alles van A tot Z. Een tweetal weken voor afreis ontvangt u van ons alle reisdocumenten zodat u enkel nog uw valies hoeft te pakken.
Alternate Text
Contacteer Katrien, onze reisexperte

Uw gegevens

Uw offerteaanvraag is verstuurd. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.
{{extension.name}}tussen en dagen

Vluchtinfo: vluchtprijzen zijn afhankelijk van dag tot dag. We zoeken graag voor u de voordeligste tarieven. Voor een vlucht binnen Europa moet u rekenen op € 200 à € 500 per persoon. Buiten Europa rekent u best tussen € 800 en € 1200 per persoon.

Voornaam is een verplicht veld. Naam is een verplicht veld. U dient een geldig telefoonnummer op te geven. Telefoonnummer is een verplicht veld. U dient een geldig e-mailadres op te geven. E-mail is een verplicht veld.
 • Heel Ethiopië van noord naar zuid!
 • Alle belangrijkste hoogtepunten in 1 rondreis
 • Beste accommodatie van Ethiopië
 • Ontmoeting verschillende lokale culturen
 • Vermelde accommodatie
 • Volpension
 • Water tijdens de tour
 • Privé transport
 • Alle toegangsgelden
 • Boottocht op het Chamo meer
 • Professionele Engelstalige privégids
 • Transport met minibus en jeep
 • Lokale taksen
 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten voor het fotograferen of filmen

Dagschema van deze reis

aankomst in Addis Abeda

aankomst in Addis Abeda

Dag 1

U neemt de avondvlucht van Brussel naar Addis Abeba, waar u de volgende ochtend aankomt. Addis Abeba betekent "Nieuwe Bloem" en ligt op het hoogland van Centraal Shoa. U begint uw begeleide rondreis in een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld.

Hoogtepunt van vandaag: Addis Abeba

spectaculaire uitzichten in Bahir Dar

spectaculaire uitzichten in Bahir Dar

Dag 2

Bij aankomt in Addis Abeba, wordt u verwelkomd door uw privégids en vertrekt u richting Bahir Dar, een rit van 103 km. Dit stadje is gelegen aan de oevers van het Tana Meer. Dit is op haar beurt het grootste meer van Ethiopië en tevens het brongebied van de Blauwe Nijl. Onderweg bezoekt u het spectaculaire klooster van Debre Libanos en de Portugese Brug uit de 17de eeuw. Vandaar reist u verder naar de bron van de Blauwe Nijl, een landschap dat kan wedijveren met de Grand Canyon. In de late namiddag checkt u in, in uw Lodge. Aangekomen in Bahir Dar vertrekt u meteen voor een zeer hobbelige rit met het busje naar de Blue Nile Falls - watervallen.

Je verblijft in Abayminch Lodge

Hoogtepunt van vandaag: Bahir Dar

het Tana Meer

het Tana Meer

Dag 3

Vandaag maakt u een onvergetelijke boottocht op het Tana Meer met zijn vele kleine eilandjes. Deze worden bewoond door orthodoxe priesters die zich ontfermen over eenvoudige kloosters en kerken met fascinerende en kleurrijke muurschilderingen. U bezoekt het Zeghe schiereiland met de prachtige kerk van Ura Kidane Mihret. De kerken van het Tana Meer staan allemaal op de werelderfgoedlijst van Unesco, maar deze is zonder twijfel de mooist beschilderde. Uw privégids beantwoordt graag al uw vragen over Ethiopië en zijn prachtige bevolking.

Gondar, de Keizerlijke Stad

Gondar, de Keizerlijke Stad

Dag 4

Na het ontbijt reist u verder naar Gondar voor een bezoek aan de Keizerlijke Stad en de omwalde Royal Enclosure met haar 17de-eeuwse kasteelruïnes, onder meer die van Fasilades, Johannes, Eyasu en David. Na de kasteelruïnes volgt een bezoek aan de Debre Berhane Selassie-kerk, door De Morgen verkozen tot het tweede mooist beschilderde plafond ter wereld. Daarna bezoekt u het kasteel van Fasilides met zijn bathing pool. Na de lunch vertrekt u richting Simien Mountains. In de late namiddag checkt u in, in uw lodge, gelegen in het nationaal park.

Je verblijft in Simien Lodge

Hoogtepunt van vandaag: Gondar

het prachtige bergmassief van Simien Mountains

het prachtige bergmassief van Simien Mountains

Dag 5

Na het ontbijt maakt u een ochtendwandeling in het Nationaal Park. De Simien Mountains zijn een van de meest opmerkelijke bergmassieven in heel Afrika. De hoogplateaus  worden doorkliefd met brede rivierdalen en vulkanische pieken. Het is dan ook puur genieten van de spectaculaire vergezichten met loodrechte afgronden van 1200 meter diep. Dit is het terrein van de mantelbavianen - Gelada - klipspringers en de imposante ibex-geiten. Daarnaast is het, het speelterrein van roofvogels zoals de Augur-buizerd en de Lammergier. Bij uw bezoek aan de Simien Mountains wordt u vergezeld door uw lokale privégids. In de late namiddag keert u terug richting Gondar voor check-in.

U verblijft in Taye hotel.

Hoogtepunt van vandaag: Simien Mountains

Lalibela

Lalibela

Dag 6

Na het ontbijt vertrekt u naar Lalibela, met onderweg een aantal stops in typische dorpjes met hun lokale markten. Uw privégids leidt uw rond en brengt u daarna naar uw hotel.

U verblijft in Lal hotel.

Hoogtepunt van vandaag: Lalibela

Lalibela: het achtste wereldwonder

Lalibela: het achtste wereldwonder

Dag 7

Vandaag gaat u op pad voor een bezoek aan de rotskerken van Lalibela, een prachtig complex van elf monolithische kerken in het noorden van Ethiopië. ’s Morgens staat het noordelijke gedeelte op het programma - Bet Medhane Alem en Bet Maryam - en na de lunch neemt u een kijkje in het zuiden - Bet Abba Libanos, Bet Mercurios en Bet Giyorgis. Al deze indrukwekkende bouwwerken uit de 13de eeuw staan terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en worden soms ook het achtste wereldwonder genoemd - een hoogtepunt in uw begeleide rondreis.

Axum

Axum

Dag 8

U neemt de ochtendvlucht naar Axum. Uw privégids begeleidt uw bezoek aan de zuilen van Axum. Met hun 33 meter hoogte zijn ze de hoogste steles ter wereld. Het wordt aangenomen dat deze zuilen oude graven markeren. U brengt ook een bezoek aan het aanpalende museum met aarden potten en opgegraven zilveren en gouden munten.  Vervolgens rijdt u langs het zwembad van de Queen of Sheba en de necropolis van de koningen Gebre-Meskel en Kaleb.  Op de terugweg naar het centrum van Axum, rijdt u langs de Epitaph – grafsteen – van koning Ezana naar de ruïnes van het paleis van de Queen of Sheba en de Gobedra Leeuwin. U eindigt de namiddag met een bezoek aan het kerkelijk museum en de basiliek van Maria – Tsion Mariam Church.

U verblijft in Axum Yeha hotel.

Hoogtepunt van vandaag: Axum

Awassa

Awassa

Dag 9

U reist terug naar het zuiden via een vlucht van Axum naar Addis. U reist nu verder met een Toyota landcruiser.

Je verblijft in Lewi Resort

Arba Minch: de veertig bronnen

Arba Minch: de veertig bronnen

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u naar Arba Minch, tussen de twee zuidelijkst gelegen meren van de Ethiopische Rift vallei. Arba Minch betekent ‘de veertig bronnen’ en verwijst naar de vele warmwaterbronnen die in de omgeving liggen. Onderweg bezoekt u de stam van de Dorze, die in zeer hoge hutten wonen en bekend staan om hun weefkunst en bijenkorfhutten. In de namiddag maakt u een boottocht op het Chamo Meer, met zijn grote concentraties nijlpaarden en krokodillen. Ook de vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken want alom bevinden zich pelikanen, reigers, lepelaars, meeuwen, stern en vele andere vogelsoorten. Uw gespecialiseerde privégids geeft uitleg over al dit natuurschoon.

Je verblijft in Paradise Lodge

Jinka: de Tsemai mensen

Jinka: de Tsemai mensen

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u door naar Jinka en bezoekt u onderweg de Tsemai bevolking. Ze leven in de Weito vlakten ten zuiden van Konso. Er wordt gestopt aan de Key Afer markt, waar Tsemai, Ai en Bena mensen samenkomen. U geniet van uw avondmaal in de lodge.

U overnacht in Eco Omo Lodge.

de fascinerende Mursi-stam

de fascinerende Mursi-stam

Dag 12

Vandaag bezoekt u de Mursi, een nomadische stam die leeft van veeteelt. Ze zijn zeer herkenbaar vanwege de grote lipplaten die de vrouwen in hun onderlip aanbrengen. Deze lipversiering kan een diameter van 12cm hebben. Ook de mannen tooien zich opvallend, met ijzeren ringen en everzwijnentanden in hun oorlellen. Uw privégids brengt u naar uw lodge, waar u dineert en overnacht.

Je verblijft in Buska Lodge

Omorate

Omorate

Dag 13

Vandaag leidt uw privégids u naar OmoRate, een volk aan de Omo rivier, vlakbij de Keniaanse grens. Er is tijd om een aantal dorpen van de Dassenech stam te bezoeken.

U verblijft in Turmi Camping.

Konso: houten beelden en grafstenen

Konso: houten beelden en grafstenen

Dag 14

U bezoekt vandaag de  Erbore- en Konso-stammen. De Konso-stammen zijn bekend voor hun speciale  houten beelden en grafstenen.

U verblijft in Kanta Lodge.

Butajira

Butajira

Dag 15

U reist door naar Butajira en bezoekt een van de grootste markten aan de Derashe rivier.

U verblijft in Hibret hotel.

terugrit naar Addis Abeba

terugrit naar Addis Abeba

Dag 16

U rijdt terug naar de hoofdstad. Overdag zijn bezoeken gepland aan de hoogtepunten van deze stad. Daarna wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven waar u uw avondvlucht neemt. Hier eindigt uw begeleide rondreis.

 • Heel Ethiopië van noord naar zuid!
 • Alle belangrijkste hoogtepunten in 1 rondreis
 • Beste accommodatie van Ethiopië
 • Ontmoeting verschillende lokale culturen
 • Vermelde accommodatie
 • Volpension
 • Water tijdens de tour
 • Privé transport
 • Alle toegangsgelden
 • Boottocht op het Chamo meer
 • Professionele Engelstalige privégids
 • Transport met minibus en jeep
 • Lokale taksen
 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten voor het fotograferen of filmen