Reykjavik

Alternate Text
Kristien, onze IJsland-expert, helpt je graag verder.

De meest noordelijke hoofdstad ter wereld combineert kleurrijke gebouwen, eigenzinnige mensen, een bruisend nachtleven en een grillige ziel met verwoestend effect. De meeste bezoekers worden hulpeloos verliefd en plannen hun terugkeer nog voor ze thuis zijn.

Onschuld van een dorp - ijver van een grootstad

De charme van de stad ligt in haar vele bijzondere contrasten, die net als tektonische platen tegen elkaar botsen en een aardbeving van energie maken. Reykjavík biedt een betoverende combinatie van de onschuld van een dorp en de ijver van een grootstad. Er woont een donkercynisch volk (een kwaliteit die sterk op de voorgrond kwam door het recente bijna-faillissement van het land) dat ondanks alles gevuld is met onstuitbare creativiteit en een duurzame geest. In de zomer baden de straten in 22 uur daglicht, in de winter zijn ze uitgekamd door sneeuwstormen en overgoten met de eindeloze nacht. Reykjavík is een stad die haar Viking-verleden koestert, maar van de toekomst het allerbeste wilt – NU!

Aantrekkingskracht van Reykjavik

Gezellige cafés, restaurants van wereldklasse, mooie musea en galeries, en state -of-the-art geothermische zwembaden: u zult alle culturele eigenschappen van een grote 21ste-eeuwse Europese stad hier vinden. Reykjavík is ook berucht om zijn bruisende muziekscene en zijn buitensporige vrijdagavondleven: een wilde kroegentocht rond de kleine, superstylish clubs en bars. Voeg daaraan een achtergrond van besneeuwde bergen toe, een oceaan die de tenen van de stad nat maakt, lucht zo koud en schoon als bevroren ruiten en een ongelooflijke vulkanische omgeving, en u zult het ermee eens dat er geen betere stad in de wereld is.