Boston

Alternate Text
Katrien, onze Verenigde Staten-expert, helpt je graag verder.

De stralende stad op een heuvel

De Kribbe der Vrijheid. De Knooppunt van het Heelal. Het Athene van Amerika. Dit zijn grote woorden voor een middelgrote stad. Maar Boston maakt zijn naam waar. Met zijn rijke geschiedenis, grootse architectuur en wereldberoemde academische en culturele instellingen, blijft de stad bewaard en straalt het de heerlijkheid uit die het de afgelopen vier eeuwen vergaard heeft. Het waren de Puriteinen die op zoek gingen naar godsdienstvrijheid en Boston oprichtten als hun 'stralende stad op een heuvel.' In de volgende eeuw werden de Zonen der Vrijheid geboren in Boston, waar ze zopen en keet schopten totdat de kolonies zich in het midden van een oorlog voor onafhankelijkheid bevonden. Honderd jaar later waren het de dichters en filosofen van Boston die een culturele revolutie leidden – door progressieve doelen naar voor te schuiven, zoals het feminisme, abolitionisme en transcendentalisme.

Boston vandaag

Dat is de geschiedenis, maar het huidige Boston vervult deze beloften. Boston is een van de vooruitstrevende en grensverleggende steden. Dit is het meest zichtbaar op politiek vlak, waar Boston op de voorgrond treedt in controversiële kwesties zoals het homohuwelijk en universele gezondheidszorg. Het is ook zichtbaar in het veranderende landschap van de stad, aangezien Boston en zijn omgeving nu de thuisbasis zijn van enkele van de meest toonaangevende architectuur en innovatieve stedenbouwkundige projecten van het land. Cultureel werpt Boston haar bezadigde en lusteloze reputatie af, omdat kunstenaars, intellectuelen , acteurs en filmmakers de rijke middelen van de stad herontdekken en nieuwe creëren. Met de recente explosie van de avant-garde studio's en de opening van het Institute for Contemporary Arts, is Boston klaar om een prominentere ​​rol te spelen in de beeldende kunst dan ooit tevoren.

Boston als studentenstad

Geen enkel element heeft zo een diepe invloed op de stad gehad als de onderwijsinstellingen. In de loop der jaren hebbend de hogescholen en universiteiten van Boston geleerden, wetenschappers, filosofen en schrijvers aangetrokken die hebben bijgedragen tot de evoluerende cultuur van de stad en het in bloei gezet hebben. Het hedendaagse Boston is geen uitzondering, vooral omdat het studenten uit de hele wereld aantrekt. Van september tot en met mei wordt de stad overspoeld met hun uitbundigheid. Deze hernieuwbare bron van culturele energie ondersteunt sportevenementen, festivals, muziekoptredens, kunstgalerijen, cafés, hippe clubs en Ierse pubs.