Rio De Janeiro

Alternate Text
Katrien, onze Brazilië-expert, helpt je graag verder.

Tegelijk een filmisch stadsbeeld en een groezelig stedelijk speerpunt, is Rio de Janeiro, bekend als de Cidade maravilhosa (prachtige stad), niets minder dan opwindend. Geflankeerd door prachtige bergen, witte zandstranden en groene regenwouden met een diepblauwe zee, creëert Rio een van de meest spectaculaire decors van een metropool in de wereld. Voeg daaraan een van de meest sexy volkeren op de planeet toe en u hebt een bedwelmende tropische cocktail die bezoekers versuft in het paradijs.

Eindeloze attracties van Rio

Met de verleidelijke klanken van samba als strijdkreet, hebben de bewoners, bekend als cariocas, de kunst van het leven goed geperfectioneerd. Van de wereldberoemde stranden van Copacabana en Ipanema tot de toppen van landschappelijke schoonheid van Corcovado en Pão de Açúcar tot de dancings, bars en terrasjes die zich in de stad verspreiden, leven cariocas voor het moment, zonder een zorg in de wereld. Dit idee van het paradijs heeft bezoekers sinds eeuwen betoverd, en er zijn tientallen manieren om verleid te worden. U kunt surfen in Prainha, wandelen door het Tijuca regenwoud, varen over Guanabara, de hele nacht dansen in Lapa of gewoon genieten van het straatbeeld en de mensen op Ipanema Beach.

Terwijl Rio zijn aandeel heeft in ernstige problemen, zijn er tal van bewoners – expats inbegrepen – die niet mogen dromen van verhuizen. Het is geen toeval dat Christus zelve met uitgestrekte armen boven de stad leunt.