Baskenland

Alternate Text
Stefanie, onze Spanje-expert, helpt je graag verder.

Prachtige Baskenland reizen

Het maakt niet uit waar u net vandaan komt, of het nu de warme, zuidelijke vlaktes van Spanje zijn of het zachte en ongerepte Frankrijk, het Baskenland is anders. Bekend bij de Basken als Euskadi of Euskal Herria en El Pais Vasco genoemd in het Spaans, is dit waar bergtoppen de hemel raken en sublieme rotsachtige inhammen platgewalst worden door de machtige Atlantische golven. Het is een plek die u uitgebreid kunt verkennen, zelfs nadat u de de gezellige, kosmopolitische steden van Bilbao, Vitoria en San Sebastián ontdekt hebt. Reizen door het Baskenland wakkert de nieuwsgierigheid aan… en dat wordt altijd beloond.

Bilbao ontdekken

Bilbao had een moeilijke opvoeding. Vroeger enkel bekend om zijn industrieterreinen, heeft het hard moeten werken om ergens te komen. Maar na een paar verstandige investeringen en een glinsterende titanium vis die het Museo Guggenheim genaamd is, stroomde een horde van arty groupies over de hele wereld hiernaartoe. De Botxo, zo is Bilbao lokaal bekend, is nu uitgegroeid tot het grote Europese kunstcentrum. Het is misschien niet de mooiste stad van Spanje, maar wel een die echt karakter heeft. Het is dit down-to-earth karakter, meer dan de overvloed aan galerijen, dat de echte attractie is van het levendige, spannende en culturele Bilbao.

Verliefd op San Sebastián

Men zegt dat niets onmogelijk is. Dat klopt niet. Het is onmogelijk om San Sebastián te zien en niet waanzinnig verliefd te worden. Deze prachtige stad is alles wat Bilbao niet is: cool, hip en flirterig 's nachts, charmant en goed gemanierd overdag. Het beste van alles is het zomerse plezier op het strand. Playa de la Concha moet met zijn unieke vorm en attitude niet onder doen voor elk ander strand in Europa. Dan is er ook Playa de Gros – ook wel bekend als Playa de la Zurriola – met talrijke surfers en zwoele strandgangers. Als de zon ondergaat op een snikhete zomerdag, zult u met een drankje en een artistieke pintxo op een terrasje zitten en beseffen dat, inderdaad, u ook verliefd bent op het sexy San Sebastián.