Bangkok

Alternate Text
Nanou, onze Thailand-expert, helpt je graag verder.

Het hals over kop tempo en de gebrekkige moderniteit van Bangkok komen zelden overeen met de visioenen over de hoofdstad van het exotische Siam. Verrijkt met reeksen hoge gebouwen van beton en glas, is het een enorme vlakheid met een geschatte bevolking van elf miljoen, en het voelt nog groter. Maar onder de schaduw van de wolkenkrabbers vindt u een onstuimige mix van chaos en verfijning, van drukke markten, slakkentempo-files en verstilde gouden tempels, van ontmoedigende, zombieachtige sexshows en aalmoezenceremonies vroeg in de ochtend. Tal van bezoekers genieten van de uitdaging om de "Big Mango" aan te pakken, maar op een of andere manier zal de plek u zeker op de zenuwen werken.

Culturele essentie van Banglamphu

Sommige reizigers gaan voor de wijk Banglamphu, slechts een korte wandeling van de belangrijkste dingen om te doen in het Ratanakosin gebied: het schitterende uiterlijke vertoon van het Grand Palace en Wat Phra Kaeo, het levendige en grandioze Wat Pho en de schat van prachtige kunstwerken van het Nationaal Museum. Zodra deze culturele essentie gezien is, kunt u kiezen uit een hele schare van mindere bezienswaardigheden, waaronder Wat Benjamabophit (de "Marmeren Tempel"), vooral tijdens een festival, en Jim Thompson's Huis, een klein, persoonlijk museum van Thais design.

Venetië van het Oosten

Om levendigere dingen te doen, verken de donkere steegjes van de bazaars van Chinatown of ga tot aan het water: de grote Chao Phraya-rivier, die pit toevoegt aan het landschap van de stad, is de ruggengraat van een netwerk van kanalen die fundamenteel intact blijft in de westelijke oeverwijk Thonburi. Onvermijdelijk hebben de waterwegen van Bangkok de titel verdiend van "Venetië van het Oosten”, een label dat al te geschikt lijkt als u door ondergelopen straten in het regenseizoen plonst. Terug op het droge varieert het winkelen van toeristische verkooppunten met zijde, handwerk en nagemaakte horloges, door middel van boetieks van eigen bodem met straatmode en prachtige eigentijdse inrichting, tot drukke lokale markten waar u de helft van de pret haalt uit het kijken naar de drukte. Bangkok biedt het meest gevarieerde entertainment van het land, van traditionele dansen en de georkestreerde heksenketel van Thai boksen, tot hippe bars en clubs die de nieuwste geïmporteerde geluiden spelen, en de bars van de beruchte wijk Patpong, het topje van een gevaarlijke ijsberg. Zelfs als het bovenstaande u niet aanspreekt, zult u bijna zeker een keer in Bangkok passeren, zo niet meerdere keren – niet alleen is het de belangrijkste binnenkomsthaven van Thailand, het is ook de voor de hand liggende plek om uit te zoeken hoe verder te reizen.