Alternate Text
Nanou, onze Thailand-expert, helpt je graag verder.

Ayutthaya

Ayutthaya is een geweldig mooie stad om te gaan fietsen. Het historische centrum is een officieel UNESCO wereld erfgoed.

Bekijk hoogtepunt

Bangkok

Het hals over kop tempo en de gebrekkige moderniteit van Bangkok komen zelden overeen met de visioenen over de hoofdstad van het exotische Siam.

Bekijk hoogtepunt

Chiang Mai

De compacte oude stad van Chiang Mai is gemakkelijk te voet of per fiets te bezoeken. Er is hier genoeg om de meest toegewijde leerling van boeddhistische architectuur en cultuur bezig te houden.

Bekijk hoogtepunt

Chiang Rai

Bekend als de rustigere buurman van Chiang Mai, is Chiang Rai een stad van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, waar bezoekers die de hordes toeristen willen vermijden, de afgelegen bergstammen, exotische dieren en de gouden driehoek kunnen bezoeken, het voormalige centrum van de wereldopiumhandel.

Bekijk hoogtepunt

Grand Palace

Het Grand Palace is een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Phra Kaew (de tempel van de Emerald Buddha) ook deel uitmaakt. De Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen.

Bekijk hoogtepunt

Kanchanaburi

De stad is het meest bekend als de locatie van de Bridge over the River Kwai – een stuk over de Tweede Wereldoorlog Japanse "Death Railway" en het onderwerp van de 1957 film met dezelfde naam.

Bekijk hoogtepunt

Mae Hong Son

Voor degenen die bekend zijn met de naam, tovert Mae Hong Son fantastische beelden tevoorschijn van de ruige, in mist gehulde bergen, waar geïsoleerde inheemse dorpjes wachten op exploratie.

Bekijk hoogtepunt

Pai

Pai is een kleurrijke stad van iets meer dan 2000 mensen in een bergdal, perfect voor foto’s. Pai heeft een sterke culturele invloed van het Shan-volk (van Myanmar) die zeer zichtbaar is in de sociale samenstelling van Pai.

Bekijk hoogtepunt

Wat Rong Khun

Even ten zuiden van Chiang Rai aan Highway 1 ligt een van de bezienswaardigheden die nog amper door de toerist ontdekt is. Hier ligt de verbazingwekkende prachtige tempel Wat Rong Khun, bijgenaamd de ‘White Temple’.

Bekijk hoogtepunt

Phuket

Hoewel het zijn aandeel heeft van overontwikkelingsproblemen, heeft Phuket vele mooie stranden en een schitterende variatie van restaurants, hotels, activiteiten, en nachtleven.

Bekijk hoogtepunt