Alternate Text
Karin, onze Sri Lanka-expert, helpt je graag verder.

Anuradhapura

Anuradhapura werd in 437 voor Christus gesticht door koning Anuradha en was eeuwenlang het centrum van het boeddhisme op het eiland. U vindt er de oudste tempels en heiligdommen van Sri Lanka.

Bekijk hoogtepunt

Colombo

Colombo is de levendige hoofdstad van Sri Lanka : een maritieme stad en kruispunt van handelsroutes die de stad sedert de oudheid hebben gekenmerkt.

Bekijk hoogtepunt

Dambulla

De grottentempel van Dambulla is een unieke historische plek. Toen de Koning Valagambahu gedurende veertien jaar in ballingschap gevangen zat, heeft hij deze grottentempel ontworpen en gebouwd.

Bekijk hoogtepunt

Galle

Galle heeft een kleurrijk verleden en heeft zijn ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders.

Bekijk hoogtepunt

Kandy

Kandy, de voormalige hoofdstad tot de 19de eeuw, is gelegen in het binnenland van Sri Lanka, op een hoogte van bijna 500 meter, waar een tropisch klimaat heerst en daarom is de stad omringd met jungle.

Bekijk hoogtepunt

Minneriya National Park

Minneriya National Park ligt tussen Habarana en Polonnaruwa: de 8890 hectare van Minneriya National park bestaat uit gemengd altijdgroen bos en struikgewas en is de thuis van favoriete dieren zoals sambar herten, luipaarden en olifanten.

Bekijk hoogtepunt

Negombo

Negombo is bekend als vissersdorp en tegenwoordig ook als badplaats met heerlijke stranden en hotels. De oude vismarkt is zeker een bezoekje waard.

Bekijk hoogtepunt

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya, uitgesproken als nu-rel-Iia betekent Stad van het Licht. De plaats heeft zijn naam niet gestolen en is voor velen de ideale bestemming in de zomer.

Bekijk hoogtepunt

Polonnaruwa

Polonnaruwa is de middeleeuwse hoofdstad van het eiland. Oorspronkelijk is Polonnaruwa in de 10de eeuw gesticht door de Indiase Chola dynastie, die de plek beschouwden als een strategisch gunstige locatie, moesten de Singalese vorsten van het Ruhunu koninkrijk in opstand komen.

Bekijk hoogtepunt

Sigiriya

U zal gemakkelijk twee of drie uur nodig hebben om de Sigiriya rots te verkennen; best te bezoeken in de vroege ochtend of laat in de middag, wanneer het grote publiek weg is en de temperatuur koeler is.

Bekijk hoogtepunt

Trincomalee

De havenstad Trincomalee is met zijn 108.000 inwoners een van de belangrijkste steden voor de Tamil. De stad ligt op een schiereiland aan de Noordoostkust van Sri Lanka en is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld.

Bekijk hoogtepunt

Yala National Park

Ongeveer 20 km ten zuidoosten van Tissamaharama ligt de ingang naar Yala Nationaal Park, ook bekend als Yala West of Ruhunu Nationaal Park.

Bekijk hoogtepunt