Alternate Text
Inge, onze Myanmar-expert, helpt je graag verder.

Bagan

De meer dan 2000 oude tempels die verspreid over de enorme vlakte van Bagan – vroeger Pagan – bieden een van de meest adembenemende bezienswaardigheden in de wereld.

Bekijk hoogtepunt

Indein

Indein is een van de kleine dorpjes van het Inle Meer en ligt op de westelijke oever van het meer. Een Boeddha beeld werd geplaatst op een witgekalkte stupa op de top van de heuvel.

Bekijk hoogtepunt

Inle Meer

Het Inle Meer is gelegen in het hart van het Shan Plateau. Het is een prachtig meer in het hoogland, 900 meter boven de zeespiegel.

Bekijk hoogtepunt

Inwa

Samen met Mandalay is Inwa - of Ava zoals het eerder bekend was - wellicht de meest beroemde oude hoofdstad van Myanmar, op 20 kilometer ten zuiden van Mandalay.

Bekijk hoogtepunt

Kalaw

Kalaw ligt op een hoogte van 1300 meter en zelfs tijdens de heetste dagen is het hier goed vertoeven. Het was niet voor niets dat de Britten Kalaw hadden uitgekozen als toevluchtsoord wanneer zij verkoeling zochten.

Bekijk hoogtepunt

Mandalay

Mandalay is de op een na grootste stad van Myanmar. Het is de hoofdstad van de gelijknamige divisie en ligt op ongeveer 716 kilometer ten noorden van de voormalige hoofdstad Rangoon – nu Yangon.

Bekijk hoogtepunt

Mrauk-U

Mrauk-U ligt in Rakhine (Arakan) aan de westkust van Myanmar op een rotsachtig plateau tussen de Kaladan en Lemro rivieren op 80 km van de kust.

Bekijk hoogtepunt

Ngapali

Ngapali – Napally uitgesproken en vernoemd naar de Italiaanse stad Napels – is Myanmar's belangrijkste strandbestemming.

Bekijk hoogtepunt

Pindaya

Pindaya is bekend is om zijn karststeen grotten waarin meer dan achtduizend boeddhabeelden te vinden zijn. Pindaya heeft een kleurrijke markt. Een keer in de vijf dagen komen mensen uit de hele omgeving hier hun inkopen doen.

Bekijk hoogtepunt

Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin was een heuvelstation waar de Britse kolonialen kwamen om de hitte van de vlakte te ontvluchten.

Bekijk hoogtepunt

Schwedagon Pagode

De Schwedagon Pagode is de grootste tempel in Myanmar. Deze kegelvormige pagode bevindt zich in Rangoon – het huidige Yangon – bovenop de Singuttara heuvel in een buitenwijk.

Bekijk hoogtepunt