Deze begeleide rondreis brengt u naar Zuid-India. Het zuiden biedt cultureel en maatschappelijk fantastische hoogtepunten, perfect behouden bouwwerken van vervlogen dynastieën en een rijk inzicht in de hindoeïstische tempelbouwkunst uit verschillende periodes.

Prijsschema

De prijs op de website geldt als indicatie. De finale prijs van uw reis op maat is afhankelijk van de gekozen reisperiode, hotels en wisselkoersen.

Reisoverzicht

Duur

24 dagen

Vanaf

€ 2.599,00 p.p.

Waarom amazing?

 • Uitgebreide rondreis door Zuid-India met alle hoogtepunten
 • Reis van het oosten volledig naar het westen
 • Typische originele activiteiten in elke regio
 • Professionele privégids om u perfect te begeleiden

Inbegrepen

 • Meet and greet door onze lokale agent
 • 23 nachten op basis van kamer met ontbijt
 • Houseboat diner
 • Kathakali dansvoorstelling
 • Engelstalige privégids
 • Ingangsgelden
 • Transport in privé airconditioned minibusje

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Luchthaventaksen
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Fooien

Onze aanpak

1
Over uw droomreis per mail, telefonisch of op kantoor te Gent of Hamme.
2
Wij maken een gedetailleerde offerte op binnen het door u opgestelde budget.
3
Nadat u de offerte doorgenomen heeft, contacteren we u even voor feedback. We zorgen voor de nodige finetuning tot uw droomreis.
4
Amazing Destinations regels alles van A tot Z. Een tweetal weken voor afreis ontvangt u van ons alle reisdocumenten zodat u enkel nog uw valies hoeft te pakken.
Alternate Text
Contacteer Katrien, onze reisexperte

Uw gegevens

Uw offerteaanvraag is verstuurd. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.
{{extension.name}}tussen en dagen

Vluchtinfo: vluchtprijzen zijn afhankelijk van dag tot dag. We zoeken graag voor u de voordeligste tarieven. Voor een vlucht binnen Europa moet u rekenen op € 200 à € 500 per persoon. Buiten Europa rekent u best tussen € 800 en € 1200 per persoon.

Voornaam is een verplicht veld. Naam is een verplicht veld. U dient een geldig telefoonnummer op te geven. Telefoonnummer is een verplicht veld. U dient een geldig e-mailadres op te geven. E-mail is een verplicht veld.
 • Uitgebreide rondreis door Zuid-India met alle hoogtepunten
 • Reis van het oosten volledig naar het westen
 • Typische originele activiteiten in elke regio
 • Professionele privégids om u perfect te begeleiden
 • Meet and greet door onze lokale agent
 • 23 nachten op basis van kamer met ontbijt
 • Houseboat diner
 • Kathakali dansvoorstelling
 • Engelstalige privégids
 • Ingangsgelden
 • Transport in privé airconditioned minibusje
 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Luchthaventaksen
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Fooien

Dagschema van deze reis

aankomst in India

Dag 1

U komt aan in de luchthaven van Mumbai. Onze lokale agent en uw privégids wachten u op en regelen uw transfer naar uw hotel. Hier vangt u uw begeleide rondreis aan.

Je verblijft in The Leela Mumbai

het mysterieuze Mahabalipuram

het mysterieuze Mahabalipuram

Dag 2

‘s Morgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Chennai. U wordt onthaald door onze agent en naar uw hotel in Mahabalipuram gebracht (52km). U start uw rondreis in Mahabalipuram, de belangrijkste kustplaats in de provincie Tamil Nadu. Hoewel de uit steen gehouwen monumenten werden aangevreten door zee en wind, vormen ze nog steeds een prachtige erfenis van de Dravidische architectuur. De tempels van Mahabalipuram staan al sinds 1984 op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De kusttempel of Shore Temple is interessant omwille van het feit dat hij uit maar een enkele steen gesneden is. Hier kunt u ook de Pancha Pandava Rathas bezichtigen.

Je verblijft in Fisherman’s Cove

Hoogtepunt van vandaag: Het noordoosten van Tamil Nadu

Chennai

Dag 3

Na het ontbijt zet u uw rondreis verder in Chennai (52km) en bezoekt u de Kathedraal van San Thome en de St. Mary Church met uw privégids. De Britten zetten hier voet aan wal en ontwikkelden de streek tot een van de grootste havens langs de Baai van Bengalen. Vandaag is Chennai de vierde grootste stad van India en speelt ze een belangrijke rol in de handel vanuit het zuiden.

Hoogtepunt van vandaag: Chennai

Pondicherry: puur Frans karakter

Pondicherry: puur Frans karakter

Dag 4

Na het ontbijt brengt uw privégids u naar Pondicherry (106km), waar u uw rondreis verder zet. De stad Pondicherry ligt aan de kust ten zuiden van Madras: de stad was Frans van 1674 tot 1954 en werd in dat laatste jaar deel van het onafhankelijke India. Tegenwoordig is het een provinciestad met een uitgesproken Frans karakter: men spreekt hier zowel Frans als Tamil. Op geringe afstand ligt de nieuwe stad Auroville. Hier vindt u de Matrimandir, de gouden tempel.

Je verblijft in Le Dupleix

Pondicherry: heerlijk relaxen

Dag 5

U hebt een vrije dag in het hotel, waar u kunt genieten van de uitgebreide faciliteiten en de uitstekende cuisine.

Tanjore: de imposante “Big Temple”

Tanjore: de imposante “Big Temple”

Dag 6

Na het ontbijt volgt de rit naar Tanjore (175km). U zet uw rondreis verder met een namiddagbezoek aan de Brihadeeshawara tempel, begeleid door uw privégids.

Je verblijft in Tanjore Hi

Madurai: de lotusbloem

Madurai: de lotusbloem

Dag 7

Uw rondreis brengt u naar Madurai (189km). De dag brengt u verder relaxt door en sluit u af met een ceremonie om 21.00 uur in de Meenakshi tempel. Madurai is gebouwd in de vorm van een lotusbloem, met de Sri Meenakshi-tempel als stralend middelpunt. Het reusachtige tempelcomplex wordt door muren omgeven en omvat straten, vijvers, winkels, lange colonnaden en de hoofdschrijn. Jaarlijks bezoeken duizenden pelgrims uit heel India deze stad.

Je verblijft in Heritage Madurai

Hoogtepunt van vandaag: Madurai

Madurai: een eeuwenoud religieus verhaal

Madurai: een eeuwenoud religieus verhaal

Dag 8

Vroeg in de morgen zet u uw rondreis door India verder met een bezoek aan de lokale bloemen- en groentenmarkt. Uw privégids brengt u later op de dag nog naar de Meenakshi tempel en het Tirumal Nayak Paleis. De enorme Sri Meenakshi-tempel in Madurai is met zijn felgekleurde beelden typisch voor Zuid-India. Indiërs van heinde en verre komen naar deze pelgrimsstad in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, waar rituelen en tradities een eeuwenoud religieus verhaal levend houden.

Mysore: paleizen en koningen

Mysore: paleizen en koningen

Dag 9

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u de vlucht neemt naar Bangalore. U wordt in Bangalore onthaald door onze agent en uw privégids. Uw transfer brengt u net buiten de stad Mysore, waar een glimmend wit paleis staat: Lalitha Mahal Palace. Met zijn prachtige tuinen en vele zuilen, is dit paleis een echte droomverblijfplaats en een hoogtepunt in uw rondreis. Vandaag de dag is het een hotel dat uitkijkt op een indrukwekkende vallei en gelegen is aan de voet van de Chamundi heuvel. Onderweg stopt u even bij Srirangapatnam. Een moskee en een hindoetempel geven een goede indruk van de glans en de macht van het rijk.

Je verblijft in Lalitha Mahal Palace

Hoogtepunt van vandaag: Mysore

Mysore

Dag 10

De prinselijke stad, Mysore, was de vroegere hoofdstad van Karnataka en heeft nog niets van zijn eeuwenoude charme verloren: een hoogtepunt in uw begeleide rondreis. “The City of Palaces” is vooral bekend om haar vele paleizen, overgebleven van het Koninkrijk Mysore dat in de stad haar zetel had. Na het ontbijt bezoekt u met uw privégids het Mysore Palace, een van de mooiste gebouwen in het hart van de stad. Hierna bezoekt u de Chamunda hills en de Devraja temple. ’s Avonds bent u vrij.

Kabini: een met de natuur

Dag 11

Na het ontbijt vertrekt u richting Kabini, waar u tegen lunchtijd zal aankomen. Na de lunch zet u uw rondreis verder met een natuurwandeling in de jungle, begeleid door uw privégids. Kabini ligt in het zuidoosten van het Nagarahole National Park. Ooit was dit gebied het private jachtterrein van de Maharaja van Mysore. Heden is dit een van de beste wildlife schuilplaatsen in Karnataka. Een ideaal gebied voor olifanten, bizons en klein roofwild.

Je verblijft in Orange County

Hoogtepunt van vandaag: Nagarhole National Park

Kabini: game drive

Kabini: game drive

Dag 12 - 13

In de vroege morgen leidt uw privégids u naar de jungle voor een “game drive”. U verblijft in de jungle onder begeleiding van uw professionele natuurgids op het typische safariritme. Na uw lunch in het hotel gaat u in de namiddag opnieuw voor een “game drive” in de jungle. ’s Avonds geniet u van een welverdiend diner in het hotel.

Calicut - Cochin

Calicut - Cochin

Dag 14

Na het ontbijt zet u uw rondreis verder in Calicut (123 km). U neemt de trein vanuit het station van Calicut naar Cochin. U wordt opgewacht in Cochin door uw privégids voor de transfer naar het hotel, waar u geniet van een vrije avond.

Je verblijft in Malabar House

Hoogtepunt van vandaag: Kochi

de geheimen van het wondermooie Cochin

de geheimen van het wondermooie Cochin

Dag 15

Vandaag bezoekt u de hoogtepunten van het mooie Cochin, een van de bekendste trekpleisters van Kerala. Cochin is wel 444 jaar in handen geweest van buitenlanders: Portugezen, Nederlanders en Engelsen hebben het er voor het zeggen gehad. De Portugezen bouwden een houten kerk in Fort Cochin, de eerste kerk die door Europeanen in India gebouwd werd. Echte Indiase bedrijvigheid kunt u vinden in Jew Town: hier wordt druk gehandeld in typisch Indiase kruiden zoals peper, kruidnagel en Kardemom. Het ruikt er dan ook heerlijk! De Synagoge is op bepaalde tijdstippen te bezoeken. Daarna leidt uw privégids u naar het Mattancherry Palace, ook wel Dutch Palace genoemd. In de namiddag neemt u een kijkje in de visserswereld. U sluit de dag af met een Kathakali dansvoorstelling.

Kumarakom: Houseboat

Kumarakom: Houseboat

Dag 16

Na het ontbijt leidt uw privégids u naar de deluxe Houseboat, waar u van een lunch en diner aan boord geniet. Deze comfortabele woonboot nodigt uit tot dagenlange excursies. U overnacht aan boord.

Alleppey – Kovalam: “relaxation is who you are”

Dag 17 - 23

Uw cruise eindigt op de Backwaters, kilometerslange lagunes, naar Alleppey. Na uw ontbijt aan boord, volgt uw transfer naar Kovalam (159 km) waar uw privégids u naar het prachtige hotel Leela brengt. U checkt in, in een club suite, waar u zes nachten verblijft en geniet van een welverdiende relaxperiode in deze rondreis.

Je verblijft in The Leela Kovalam

Hoogtepunt van vandaag: Kovalam

Trivandrum

Dag 24

Na het ontbijt, wordt u opgewacht voor uw transfer naar Trivandrum voor uw retourvlucht van India naar huis. Hier eindigt uw begeleide rondreis.

 • Uitgebreide rondreis door Zuid-India met alle hoogtepunten
 • Reis van het oosten volledig naar het westen
 • Typische originele activiteiten in elke regio
 • Professionele privégids om u perfect te begeleiden
 • Meet and greet door onze lokale agent
 • 23 nachten op basis van kamer met ontbijt
 • Houseboat diner
 • Kathakali dansvoorstelling
 • Engelstalige privégids
 • Ingangsgelden
 • Transport in privé airconditioned minibusje
 • Internationale vluchten
 • Visumkosten
 • Luchthaventaksen
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Fooien