Delhi

Alternate Text
Nanou, onze India-expert, helpt je graag verder.

Delhi is het symbool van het oude India en het nieuwe... zelfs de stenen hier fluisteren in de oren over lang geleden en de lucht die u inademt is vol van het stof en geuren van het verleden alsook van de frisse en doordringende winden van het heden. Als hoofdstad van India is Delhi het centrum van het land, een bruisende internationale metropool die mensen aantrekt uit heel India en de hele wereld. Thuis voor 15.000.000 mensen, is het groot, uitgestrekt en nog steeds groeiend. Nochtans, weggestopt in de moderne buitenwijken van Delhi zijn er tombes, tempels en ruïnes die dateren van eeuwen geleden; op sommige plaatsen nestelen de resten van hele steden uit het duistere en verre verleden zich tussen huizen en wegen, gebouwd in slechts de laatste twee decennia. Het resultaat is een stad vol fascinerende hoeken en gaten waar u graag weken of zelfs maanden zou kunnen verkennen.

Old Delhi

Vanuit het perspectief van een toerist is Delhi opgedeeld in twee grote delen. Old Delhi is de stad van de Mughals en dateert uit de zeventiende eeuw. Het is de meest hectische wijk van de hoofdstad en de meeste islamitische, een herinnering dat Delhi meer dan zevenhonderd jaar een Moslim-geregeerde stad was. Hoewel veel van de gebouwen die Old Delhi's bazaars omsluiten, een verhaal te vertellen hebben, zijn de grootste monumenten ongetwijfeld de prachtige constructies van de Mughals, met name het machtige Rode Fort en de Jama Masjid, India's grootste en meest indrukwekkende moskee.

New Delhi

In het zuiden omvat New Delhi het moderne centrum van de stad, gebouwd door de Britten als hoofdstad van hun imperium. Een ruime stad met boom-omzoomde boulevards, is New Delhi indrukwekkend op zijn eigen manier. De Rajpath, die zich uitstrekt van de India Gate naar het presidentieel paleis, is een minstens zo machtige verklaring van de keizerlijke macht als het Rode Fort, en het is op een van de brede lanen van New Delhi dat u de meeste musea van de stad kunt vinden, en niet te vergeten het belangrijkste winkelgebied, gecentreerd rond de zuilen gevels van Connaught Place, het hart van de Delhi binnenstad.