Alternate Text
Nanou, onze India-expert, helpt je graag verder.

Chennai

In de noordoostelijke hoek van Tamil Nadu op de Golf van Bengalen, is Chennai (meestal nog aangeduid door zijn vroegere Britse naam, Madras) de vierde grote grootste stad van India.

Bekijk hoogtepunt

Delhi

Delhi is het symbool van het oude India en het nieuwe... zelfs de stenen hier fluisteren in de oren over lang geleden en de lucht die u inademt is vol van het stof en geuren van het verleden alsook van de frisse en doordringende winden van het heden.

Bekijk hoogtepunt

Jaipur

Als flamboyante showcase van Rajasthani architectuur is Jaipur lang vastgesteld op toeristische routes als de derde hoek van India's Gouden Driehoek.

Bekijk hoogtepunt

Jodhpur

Aan de oostelijke rand van de Thar woestijn zit Jodhpur, bijgenaamd “de Blauwe Stad” naar het kleurenpallet van zijn oude herenhuizen, ineengedoken onder het machtige Meherangarh Fort.

Bekijk hoogtepunt

Kochi

De eerbiedwaardige stad Kochi (lang bekend als Cochin) is de belangrijkste toeristische bestemming van Kerala en verspreidt zich over eilanden en kapen tussen de Arabische Zee en de backwaters.

Bekijk hoogtepunt

Kovalam

De waanzinnige strandontwikkeling en onvermoeibare souvenirverkopers van Kovalam zijn de moeite waard voor deze mooie plak van zand en perfect wuivende palmen.

Bekijk hoogtepunt

Madurai

Als een van de oudste steden in Zuid-Azië is Madurai, aan de oevers van de Vaigai rivier, een belangrijk centrum van de eredienst en commercie sinds er beschaving is in het zuiden van India – inderdaad, het is lang beschreven als "het Athene van het Oosten".

Bekijk hoogtepunt

Mysore

Als centrum van sandelhoutsculpturen, zijde- en wierookproductie, is Mysore een van Zuid-India's aantrekkelijkere plaatsen om te bezoeken.

Bekijk hoogtepunt

Nagarhole National Park

Nagarhole National Park, samen met Bandipur en Tamil Nadu's Mudumalai, vormt het Nilgiri Biosphere Reserve, een van India's meest uitgebreide stukken beschermd bos.

Bekijk hoogtepunt

Het noordoosten van Tamil Nadu

Geschrokken door de hitte en luchtvervuiling van Chennai ontsnappen de meeste bezoekers zo snel als ze kunnen, op weg langs de kust van Coromandel naar de steenhouwershoofdstad van India, Mamallapuram, met oude monumenten zoals de beroemde Shore Temple en een partij van merkwaardige sculpturen.

Bekijk hoogtepunt

Periyar

Als een van de grote grootste nationale parken in India, neemt het Periyar Wildlife Sanctuary 777 vierkante kilometer in van de Cardamom heuvels van de West-Ghats.

Bekijk hoogtepunt

Pushkar

Volgens de legende is Pushkar, 15km ten noordwesten van Ajmer, ontstaan ​​toen Heer Brahma, de Schepper, een lotusbloem (Pushpa) uit zijn hand (kar) liet vallen op de aarde.

Bekijk hoogtepunt

Taj Mahal

Beschreven door de Bengaalse dichter Rabindranath Tagore als "een traan op het gezicht van de eeuwigheid “ is de Taj Mahal ongetwijfeld het hoogtepunt van de Mughal architectuur.

Bekijk hoogtepunt

Udaipur

Verspreid rond de oevers van het idyllische Lake Pichola en ondersteund door een majestueuze ring van steile groene heuvels, lijkt Udaipur India te kapselen op zijn meest romantisch.

Bekijk hoogtepunt