Alternate Text
Nanou, onze China-expert, helpt je graag verder.

Beijing

De onbezonnen moderniteit van Beijing komt als een verrassing voor veel bezoekers. Doorkruist met snelwegen en verrijkt met hoogbouw, is deze levendige metropool China’s meest dynamische.

Bekijk hoogtepunt

Chinese Muur

Uitstrekt van Shanhaiguan, door de Gele Zee, naar de Jiayuguan Pas in de Gobi woestijn, is de Grote Muur een verbazingwekkend staaltje van techniek.

Bekijk hoogtepunt

Dali

Het is niet moeilijk te zien waarom mensen massaal naar hier komen: Dali is mooi, interessant en ontspannen, vol oude huizen en een inheemse Bai bevolking, schouder aan schouder met lokale Yi en moslims.

Bekijk hoogtepunt

Guangxi

Bekend in heel China om zijn sprookjesachtige landschap hebben de rivieren, valleien en stenen pieken van Guangxi schilders en dichters eeuwenlang geïnspireerd.

Bekijk hoogtepunt

Lijiang

Lijiang, de hoofdstad van het Naxi Koninkrijk, ligt 150 km ten noorden van Dali aan de voet van het inspirerend stekelige en beijsde massief van Yulong Xue Shan.

Bekijk hoogtepunt

Shanghai

Na jaren van stagnatie, ondergaat de grote metropool Shanghai een van de snelste economische uitbreidingen die de wereld ooit heeft gezien.

Bekijk hoogtepunt

Tiananmen-plein

Met meer dan veertig hectare moet het Tiananmen-plein gerangschikt worden als het grootste openbare plein ter wereld.

Bekijk hoogtepunt

Verboden Stad

De Gugong of Keizerlijk Paleis, veel beter bekend onder de officieuze titel de Verboden Stad, is een verwijzing naar zijn exclusiviteit.

Bekijk hoogtepunt

Xi’an en het Terracotta Leger

De historische stamboom van Xi'an is niet te betwijfelen. Tussen 1000 voor Christus en 1000 na Christus, diende het als de keizerlijke hoofdstad van maar liefst elf dynastieën.

Bekijk hoogtepunt

Yunnan

Yunnan heeft altijd apart gestaan van de rest van China, hoog gelegen op de zuidwestelijke grens van het rijk, en afgeschermd van de rest van de natie door de onhandelbare, bergachtige buren.

Bekijk hoogtepunt