Hoogtepunten Brunei

Istana Nurul Iman
De gouden torenspitsen sieren het Istana Nurul Iman, het paleis van de Sultan van Brunei. Die torenspitsen vormen een prachtig decor bij zonsondergang. Het paleis, groter dan het Vaticaan, heeft een legendarische status bereikt als het grootste paleis ter wereld en het biedt een unieke mix van hedendaagse en traditionele Islamitische architectuur. Dit paleis kan niet bezocht worden.

Het bekijken waard zijn de Omar Ali Saifuddien Moskee, de Jame Asri Sultan Hassanal Boliah moskee en het waterdorp Kampong Ayer.

 

Kampong Ayer
Honderden huisjes lijken te drijven op het water. Langs de Brunei rivier of vanaf de markt in Bandar Seri Begawan vertrekken watertaxi’s naar het dorp. Meer dan 4000 gebouwen met winkeltjes, restaurants, ziekenhuizen, moskeeën worden door 36 km loopbruggen met elkaar verbonden. Dit is het oude historische hart van Brunei, waar vroeger de sultan woonde, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. De regering investeert in dit stadsgedeelte met het aanleggen van riolering, waterleidingen, elektriciteit, enz…  om het te kunnen behouden.