Baliemvallei

Alternate Text
Kristien, onze Bali-expert, helpt je graag verder.

Welkom in Centraal Papua. Hier, in het midden van het Indonesische deel van 's werelds tweede grootste eiland ligt de Baliemvallei in de bergen. Meer dan 70 km lang en ongeveer 20 km breed, 1800m boven de zeespiegel en omringd door bergtoppen waarvan sommige tot 4500m reiken, was dit gebied niet aangeraakt door de westerse wereld tot de jaren 1940. En het duurde nog vele jaren om de schoonheid van dit vruchtbare hoogland en de verschillende stammen die er wonen te ontdekken. De vallei is ongelooflijk weelderig en vruchtbaar en de mensen die hier wonen hebben een agrarische traditie meer dan 9000 oren lang - veel langer dan in de meeste andere delen van de wereld.

Authentiek avontuur op aarde

De belangrijkste "stad" van de vallei, Wamena, kan alleen worden bereikt per vlucht omdat er geen betrouwbare weg bestaat tot vandaag. Vanuit Wamena kunt u het dal en de stammen met hun traditionele en soms primitieve manier van leven verkennen. Maar let op: er zijn geen borden, geen kaarten en geen voorzieningen voor reizigers: dit is een van de laatste echte avonturen op aarde. In augustus kunt u getuige zijn van het beroemde Baliemvallei Festival, jaarlijks gehouden in Wamena. De verschillende stammen in de dorpen rond de Baliemvallei zullen groeperen om hun tradities, dansen en cultuur te presenteren. Dit festival is de perfecte kans om de rijke cultuur van deze regio te observeren. U kunt een tribale oorlogspresentatie, varkensraces, varkensfeesten, aarde koken, traditionele muziek, dans en nog veel meer ervaren.

Bevolking

Drie hoofdstammen bevolken de Baliemvallei: allen zijn "Melanesen" met zwarte huid en krullend haar: de Dani in het midden, de Lani in het westen en de Yali in het zuidoosten, elk met een eigen cultuur en taal - in heel Papua worden meer dan 250 verschillende talen gesproken. Veel van de mensen kleden zich nog steeds op hun traditionele manier. Alle drie de stammen zijn boeren en cultiveren zoete aardappelen en taros. Wees voorbereid op het avontuur van uw leven en breng een bezoek aan deze ongelooflijke plaats.