Alternate Text
Kristien, onze Bali-expert, helpt je graag verder.

Baliemvallei

Welkom in Centraal Papua. Hier, in het midden van het Indonesische deel van 's werelds tweede grootste eiland ligt de Baliemvallei in de bergen.

Bekijk hoogtepunt

Batukaru tempel

De tempel - ook wel Watukaru tempel genaamd - is een van de negen belangrijke tempels op het eiland.

Bekijk hoogtepunt

Borobudur

De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië.

Bekijk hoogtepunt

Bromo

Mount Bromo (2392m) is een kleine pyroclastische kegel die 133m boven de omliggende grond van de massale Tengger Caldera stijgt.

Bekijk hoogtepunt

Flores

Flores heeft het soort pracht dat u vastgrijpt en aan de grond nagelt. Lege witte zandstranden en stille baaien op verlaten eilanden, uitstekende duik- en snorkellocaties en een skyline van perfect gevormde vulkanen.

Bekijk hoogtepunt

Gili-eilanden

Wanneer u weg gaat van de noordwestelijke hoek van Lombok, zijn er drie idyllische atollen, waar het zand nog poederachtig wit is, het water een heldere sprankelende turquoise, en de zonsondergangen over Bali's vulkaan Mt. Agung in het westen gewoon spectaculair.

Bekijk hoogtepunt

Komodo

Het spectaculaire Komodo is het grootste eiland in het nationale park. De steile heuvels glinsteren in het korte natte seizoen en het land kleurt roestig rood.

Bekijk hoogtepunt

Mount IJen

Mount IJen is een spectaculaire krater in Indonesië. De trek naar de top is 3km lang en volgt een breed pad.

Bekijk hoogtepunt

Prambanan

Prambanan ligt op Centraal-Java en is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië.

Bekijk hoogtepunt

Pura Besakih

De Pura Besakih, of de Moedertempel, is de grootste tempel van Bali. De hindoeïstische tempel ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung en is bereikbaar via een lange trap.

Bekijk hoogtepunt

Rantepao

Rantepao is een weelderige, bergachtige streek van grotten, watervallen en grote ondiepe meren. Zijn acht miljoen inwoners zijn de zeevarende Bugis, de Makassarese en de Toraja, bekend om hun unieke cultuur.

Bekijk hoogtepunt

Solo

Gelegen op slechts 60 kilometer ten oosten van Yogyakarta, vangt het adellijke Solo - ook wel bekend als Surakarta - doorgaans veel minder aandacht van buitenlandse bezoekers dan zijn voorname buur. Dit is merkwaardig vanuit het oogpunt van de meeste Javanen, voor wie Solo het oudere en meer verfijnde koninklijke centrum is.

Bekijk hoogtepunt

Taman Sari

Taman Sari of het ‘Waterkasteel' ligt ten zuidwesten van de kraton en bestaat uit een hoofdgebouw, dat omgeven wordt door een kunstmatig meer.

Bekijk hoogtepunt

Tanah Lot tempel

Pura Tanah Lot is een Balinese tempel aan de westkust van Bali en is de enige zeetempel die Bali rijk is. Volgens de legende wordt deze tempel door giftige slangen bewaakt.

Bekijk hoogtepunt

Tirtagangga waterpaleis

Het Tirtagangga waterpaleis werd in 1948 door de koning van Karangasem gebouwd en is een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen.

Bekijk hoogtepunt

Ulun Danu Tempel

De Ulun Danu tempel is een Balinese Pura, hindoeïstische tempel, in het noordwesten van Bali.

Bekijk hoogtepunt