Sabi Sands Game Reserve

Alternate Text
Inge, onze Zuid-Afrika-expert, helpt je graag verder.

Sabi Sands Game Reserve is het meest bekende en exclusieve privéreservaat van Zuid-Afrika. Met collectieve eigendom en beheer, is het 153.000 hectare grote reservaat, in de buurt van Kruger, de thuisbasis van tientallen privélodges. Het Sabi Sands verdient haar verheven reputatie volledig en biedt misschien wel de hoogste wilddichtheid van een privéreservaat in Zuid-Afrika.

Enorme hoeveelheden wild

Hoewel niet alle lodges grote stukken land bezitten, heeft de meerderheid het recht  om het grootste deel van het reservaat te doorkruisen. Met een gemiddelde van 20 voertuigen (uit verschillende kampen) die wild zoeken en communiceren via radio, zult u gegarandeerd een enorme hoeveelheid wild en vrijwel zeker de Big Five te zien krijgen, en aangezien slechts drie voertuigen zijn toegestaan per plaats, kunt u zeker zijn van een tribunezitplaats. Sabi Sands is het beste gebied om het luipaard te zien. Het is een onvergetelijke ervaring om te zien hoe deze prachtige, krachtige, en vaak ongrijpbare kat – de meest succesvolle van alle katachtige roofdieren – doelbewust ’s nachts door de bush sluipt, verlicht in de schijnwerpers van uw ranger. Er zijn vele groepen leeuwen, en af ​​en toe migreren de steeds zeldzamere wilde honden van Kruger naar Sabi Sands. U ziet ook witte neushoorns, zebra's, giraffen, gnoes, de meeste van de antilopesoorten, plus vogels in overvloed.

Luxueuze lodges en game viewing

Een verblijf voor twee of drie nachten (probeer voor drie) op een privé game lodge combineert uitstekende accommodaties, service en eten met een even uitstekende game viewing. Exclusiviteit op game drives (de meeste lodges zetten slechts zes mensen in een auto, samen met een speciale ranger en tracker) kan waarnemingen van de Big Five bijna garanderen. Woorden als "elegantie", "luxe" en "privacy" worden veel gebruikt, maar iedere lodge is uniek. De ene plaats kan de chalets in modern chique stijl gedaan hebben, andere lodges hebben een koloniale sfeer, en een derde openlucht-safaritenten, waarbij de nabijheid van de bush compenseert voor wat ze missen in souplesse. Bij alle van hen zult u worden behandeld als koningen, zoals u zich ook zal voelen.