Kruger Nationaal Park

Alternate Text
Inge, onze Zuid-Afrika-expert, helpt je graag verder.

Kruger Nationaal Park is misschien wel het embleem van het Zuid-Afikraans toerisme, de plaats die het beste levert wat de meeste bezoekers in Afrika willen zien – hordes olifanten, leeuwen en een cast van duizenden andere wilde dieren, die zwerven in de savanne. Als smalle strook land die de grens met Mozambique knuffelt, strekt Kruger zich uit over de provincie Limpopo en Mpumalanga, een verbazingwekkende 414km rijden van Pafuri Gate in het noorden tot Malelane Gate in het zuiden, alles over de goed onderhouden grindwegen die uiteenlopen om routes voor game drives te bieden.

Indrukwekkende selfdrives

Kruger is ontworpen voor selfdrives. Zelf rijden biedt volledige flexibiliteit, hoewel de verleiding groot is om te veel en te snel te rijden, wat leidt tot minder waarnemingen. Inderdaad, zelf rijden is vaak de enige manier om de dieren van Kruger te zien als u met jonge kinderen reist en tijd en voedsel op uw eigen manier wilt plannen. Buiten het openbare deel, gaat het big-game land verder in verschillende exclusieve en privéwildparken, die verzamelen op grote stukken land in het westen, vaak aangeduid als Greater Kruger. Wat de dieren betreft, worden de privé- en openbare ruimtes samengevoegd in een enorm, naadloos geheel. De drie grote privéreserves zijn Sabi Sands in het zuiden en Timbavati en Manyeleti, grenzend aan het centrale gedeelte van het nationale park. De privéreserves zijn geen plekken waar u zelf rondrijdt, en ze bieden een groter gevoel van het in de woestijn vertoeven, omdat er geen geasfalteerde wegen of gebouwen in de buurt van de lodges zijn, en u zal uw waarnemingen niet met andere auto’s moeten delen. De safarilodges zijn luxueus romantisch en prachtig gelegen, en toegewijd aan het vinden van wilde dieren.

Safari is ontspanning

Maar wat u ook kiest, zorg ervoor dat u ontspant en niet te geobsedeerd bent door het te zien krijgen van de Big Five. Vergeet niet dat dieren geen TV-documentaires imiteren: u zult waarschijnlijk geen leeuwenkills zien, of grote kuddes gnoes die migreren over de stoffige savanne. Het element van geluk bij een safari, is precies wat wildspotting zo verslavend maakt.