Victoria Falls

Alternate Text
Inge, onze Zimbabwe-expert, helpt je graag verder.

Treed in de voetsporen van David Livingstone en ontdek de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Gelegen in de Zambezi rivier, vormen de Victoriawatervallen een watergordijn van zo’n 1.708 meter breed en 100 meter hoog, met het grootste én mooiste gedeelte (3/4) gelegen in Zimbabwe. Het kleinste deel ligt in buurland Zambia.

Majestueuze schoonheid en kracht, wolken van stoom en mist, een gevoel van gevaar wanneer je op de rand staat, en dan bij dit alles, ontelbare oogverblindende regenbogen. Dit vormt het beeld van de Victoria Falls. Het lawaai van het neerstortende water is oorverdovend. Lokaal staan deze watervallen dan ook bekend als ‘Mosi-oa-Tunya’, ‘de rook die dondert’.

Neem een kijkje op de talloze viewpoints, of wil je de kracht van de watervallen van nog dichterbij ervaren, kies dan voor een hike door het Nationale Park, een bungee jump vanaf de Zambezi brug, een rafting tour of als u dat te wild vindt, een tocht per kano.

Bij het vallen van de dag kan u ook aan boord gaan van de Zambezi Explorer voor een romantische sunset cruise op de Zambezi rivier, begeleid door heerlijke cocktails en hapjes. Kijk hoe de zon achter de Afrikaanse horizon verdwijnt terwijl kuddes wild hun laatste dorst lessen aan de oevers van de rivier.


Victoria Falls - FACTS

  • UNESCO werelderfgoed en één van de 7 natuurwonderen op aarde
  • Genoemd naar Queen Victoria van Groot-Brittannië
  • Rond de watervallen ligt een tropisch woud, waarvan het ecosysteem volledig afhangt van de Victoria falls.
  • De watervallen zijn niet enkel een toeristische attractie, ze zijn ook energieleverancier van verschillende steden in Zimbabwe en Zambia.
  • De lokale Afrikaanse stammen hadden een heilige vrees voor de watervallen en waren bang om ze te benaderen.