Zambezi Nationaal Park

Alternate Text
Kristien, onze Zambia-expert, helpt je graag verder.

Een van 's lands belangrijkste wildgebieden omvat de Chiawa GMA het Zambezi Nationaal Park, met een oppervlakte van 4200 vierkante kilometer langs de noordwestelijke oever van de Zambezi rivier. Een aantal kleinere rivieren stromen door het park zelf, dat gecentreerd is rond de prachtige riviervlakten langs de Zambezi, bezaaid met acacia's en andere grote bomen, en geflankeerd door een steile helling aan de noordzijde, bedekt met dikke miombo bossen.

Eilanden met natuurschoon

Op de Zambezi liggen verschillende eilanden. Sommige zijn grote rotsen bedekt met oude bomen, die voorkomen in de geschriften van ontdekkingsreizigers, zoals Livingstone en Selous. Andere zijn niets meer dan een tijdelijke zandbank met gras en lage struiken. Langs de rivier groeien de grootste bomen – jackleberry, mahonie en winterdoorn. Aan de overkant, in Zimbabwe, ligt Mana Pools Nationaal Park, en samen vormen de parken een van de mooiste natuurgebieden van Afrika.

Wildlife op de riviervlakten

Het beste wild is te bekijken op de riviervlakten en langs de rivier zelf, dus boottochten zijn een belangrijk kenmerk van alle kampen en lodges; een boottocht maken over de rivier is zeker een lonende activiteit en het zal niet lang duren voordat u in de ban geraakt van de majesteit van de Zambezi. De olifantenpopulatie werd geteisterd door stroperij tot in de vroege jaren 1990, maar ze zijn aan een sterke comeback bezig. Andere zoogdiersoorten omvatten puku, impala's, zebra's, buffels, bosbokken, luipaarden, leeuwen en cheeta’s, en meer dan 400 vogelsoorten zijn reeds ontdekt, met inbegrip van de ongebruikelijke Afrikaanse skimmer en Narina trogon. Er zijn ook tal van watervogels zoals kieviten en zilverreigers op de rieteilanden. Olifanten zien zwemmen in de rivier, of honderden kleurrijke bijeneters die zich in de steile zanderige oevers nestelen, zou het hoogtepunt van uw reis kunnen zijn.