Zanzibar

Alternate Text
Inge, onze Tanzania-expert, helpt je graag verder.

Exotisch Zanzibar

Dit oude eiland, ooit geregeerd door sultans en slavenhandelaars, diende als opstap naar het Afrikaanse continent voor missionarissen en ontdekkingsreizigers. Vandaag trekt het bezoekers, op zoek naar de zandstranden, ongerepte regenwouden, of kleurrijke koraalriffen. Ooit bekend als het Spice Island vanwege de export van kruidnagel, is Zanzibar uitgegroeid tot een van de meest exotische smaken in reizen, beter dan Bali of Mali als het gaat om schoonheid die die u versteld zal doen staan.

Aantrekkingskracht van Zanzibar

Zanzibar Eiland, plaatselijk bekend als Unguja, heeft prachtige stranden en resorts, ongelooflijke duikspots, vele hectaren specerijplantages, het Jozani Forest Reserve en Stone Town. Het ligt op slechts een uurtje vliegen van het vasteland. Het is een geweldige plek na uw safari te ontspannen of gewoon voor een heerlijke strandvakantie.

Stone Town

Stone Town, de belangrijkste metropool van deze archipel, is een doolhof van smalle straatjes met schattige huizen met prachtig gebeeldhouwde deuren bezaaid met geelkoper. Er zijn 51 moskeeën, 6 hindoetempels, en 2 christelijke kerken. En hoewel het terecht een stad genoemd wordt, is een groot deel van het westen van het grotere eiland een sluimerend paradijs waar kruidnagel, rijst en kokosnoten nog steeds groeien.