Selous Game Reserve

Alternate Text
Inge, onze Tanzania-expert, helpt je graag verder.

Ongerepte Selous Game Reserve

De meeste reizigers die Selous – sel-oo – Game Reserve bezoeken, moeten toegeven dat dit het echte Afrika is zonder invloed van toerisme. Het reservaat is een van de zeven Werelderfgoedsites in Tanzania. Een pure ongerepte wildernis die met zijn 50.000 vierkante kilometer 5% van Tanzania beslaat. Selous Game Reserve is het grootste nationale park in Afrika en het tweede grootste in de wereld. Het reservaat is doorsneden van west naar oost door de grootste rivier van Tanzania, de Rufiji, en alleen het gebied ten noorden van de rivier is open voor bezoekers. Dus hoewel het werkelijk vol wild loopt, is dit ongeveer 5% van het totale park.

Low volume toerisme

Selous heeft unieke mogelijkheden voor game viewing en vogels spotten. Het feit dat er zeer weinig lodges zijn, draagt bij tot de exclusiviteit van het gebied. De lodges liggen langs de Rufiji rivier, die ontspringt in de hooglanden van Tanzania en dan 250 km naar de Indische Oceaan stroomt. De vijf kleine meren – Manze, Tagalala, Nzerekea, Siwando en Mzizimia – vormen het grootste stroomgebied in Oost-Afrika en zijn onderling verbonden door kronkelende waterwegen, wat het gebied een vergelijkbaar gevoel geeft als de Okavango Delta in Botswana. Het vogelleven – meer dan 400 geregistreerde soorten – is zeer vruchtbaar, net als de enorme massa krokodillen en logge nijlpaarden.

Selous game drives

Er zijn talrijke redenen om dit fantastische park te bezoeken. Eerst en vooral is er weinig kans dat u op safari moet gaan te midden van een bos met luidruchtige voertuigen. Omdat het park exclusief is, voelt u zich hier alleen en kunt u genieten van de natuur zonder gestoord te worden.

Selous bootsafari

Een andere belangrijke trekpleister is dat veel van uw game viewing en vogels spotten zal gebeuren vanop het water. Omdat Selous een game reserve is en geen nationaal park, is er een groter aanbod aan activiteiten​​, dus u kunt wandelen, rijden en op bootsafari gaan. Er gaat niets boven een kudde olifanten zien douchen, spelen en plezier maken terwijl u in een boot zit in het midden van een meer of rivier. Terwijl u rondkijkt, zal tal van ander wild, zoals buffels en giraffen voorbij kuieren langs de oevers om hun dorst te lessen. Als giraffen uw favoriete dieren zijn, zal Selous u verrassen, want het is een van de weinige plaatsen in Afrika waar u grote kuddes tot 50 giraffen kan zien.

Selous walking safari

Een andere Selous bonus, vooral als u al vele game drives in andere parken achter de rug hebt, is dat u kunt wandelen in Selous, niet alleen, maar met een gewapende ranger. Hoewel het wild schichtig kan zijn als het niet zo gewend is aan bezoekers zoals in Serengeti of Ngorongoro, is een walking safari door de bush of naast een rivier een zeldzame kans om dicht bij de natuur te komen​​, en u weet nooit wat er om de volgende hoek wacht. Uw lodge zal een korte wandeling van drie uur organiseren, of als u wilt kamperen in de bush, een nachtelijke safari.