Damaraland Camp

Er is 1 reis beschikbaar waarbij u dit hotel kan boeken.

Damaraland Camp is gelegen in de Huab River Valley, misschien wel het meest ongerepte wildernisgebied in Namibië, 90 km van Torra Bay in het Torra Conservancy. Het wordt geprezen als een van de beste kampen van het land, met een sensationeel uitzicht op de omliggende woestijnvlaktes, oude valleien en hoge pieken van de Brandberg Mountains. Als winnaar van de 2005 WTTC Tourism for Tomorrow Conservation Award, fuseerde de eco-vriendelijke constructie van Damaraland Camp de nieuwe technologie met oude methodiek op een ongelooflijk inventieve manier. Een ander uniek kenmerk van deze duurzame ecotoerisme-onderneming is dat het eigendom is en grotendeels gerund wordt door de lokale gemeenschap - die hun eigen kenmerkende optimisme en vrolijke karakter hebben geïnjecteerd in de Damaraland Camp ervaring. Deze ongewone smaak komt van het gemengde erfgoed van de lokale bevolking, de Nama - Damara, Herero, Owambo, en de verhuisde Riemvasmakers van Zuid-Afrika.

Accommodatie bij Damaraland Camp bestaat uit 10 klei met rieten huisjes, elk getogen op een houten privédek - waarvan een deel zich uitstrekt naar een groot uitkijkdek waar u prachtige vergezichten hebt. Onlangs gerenoveerd, heeft elke tent een eigen badkamer (alleen douche), een walk-in kleedruimte en een ingebouwde ventilator. Muggenspray is ook voorzien. De ruime, rietgedekte woonkamer is voorzien van een restaurant en bar, compleet met openhaard. Avondmaaltijden in Damaraland Camp zijn vaak bereid boven een open vuur en geserveerd in de open lucht in een gebied in de buurt van het kamp, verlicht door een assortiment van kleine lantaarns. Het zwembad is gunstig gelegen naast de bar. U kunt genieten van een open kampvuur en outdoor 'boma' tijdens de kalme avonden, terwijl u naar de sterren kijkt in de kristalheldere sterrenhemel. Groot wild is niet het hele jaar door geconcentreerd hier, met de natuurlijke cyclus van de regenval die de seizoensgebonden beweging van wilde dieren langs de Huab rivier stuurt. Activiteiten bij Damaraland Camp draaien rond het verkennen van het Haub riviersysteem, met begeleide natuurdrives en -wandelingen. Ochtend- en middagdrives op zoek naar de woestijnolifant zijn een grote favoriet. Gemsbok, kudu, springbok, en soms leeuwen, cheeta's, olifanten en zwarte neushoorns kunnen gespot worden. Interessante flora zoals Euphorbia en herdersbomen kunnen bekeken worden op de weg naar een aantal van Afrika's bekendste rotsgravures, waaronder de beroemde Twyfelfontein.

 • In de prachtige omgeving van Damaraland.
 • Het wordt geprezen als een van de beste kampen van het land.
 • Sensationeel uitzicht op de omliggende woestijnvlaktes, oude valleien en hoge pieken van de Brandberg Mountains.
 • 10 klei met rieten eenheden, elk getogen op een individueel houten dek - waarvan een deel zich uitstrekt naar een groot uitkijkdek met prachtige vergezichten.
 • Onlangs gerenoveerd, heeft elke tent een eigen badkamer (alleen douche), een walk-in kleedruimte en een ingebouwde ventilator.
 • De ruime, rietgedekte woonkamer is voorzien van een restaurant en bar, compleet met openhaard.
 • Avondmaaltijden in Damaraland Camp zijn vaak bereid boven een open vuur en geserveerd in de open lucht in een gebied in de buurt van het kamp.
 • Activiteiten bij Damaraland Camp draaien rond het verkennen van het Haub riviersysteem, met begeleide natuurdrives en -wandelingen.
 • Ochtend- en middagdrives op zoek naar de woestijnolifant zijn een grote favoriet.
 • Gemsbok, kudu, springbok, en soms leeuwen, cheeta's, olifanten en zwarte neushoorns kunnen gespot worden.
 • Een open kampvuur en outdoor 'boma' kunnen worden genoten tijdens de kalme avonden, terwijl u naar de sterren kijkt in de kristalheldere sterrenhemel.
 • Terechte winnaar van de 2005 WTTC Tourism for Tomorrow Conservation Award.