Etosha National Park

Alternate Text
Katrien, onze Namibië-expert, helpt je graag verder.

Etosha is een van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. In Etosha leeft vrijwel al het in Afrika voorkomend wild. Grote kuddes olifanten, giraffen, wildebeesten, springbokken, kudus en gemsbokken delen dit enorme park samen met roofdieren als hyenas, leeuwen, luipaarden en cheetas. Maar ook de neushoorn is hier talrijk aanwezig. Deze dagen heeft u voldoende tijd om het gehele park te doorkruisen en het vele wild van nabij te fotograferen.

Opgedroogd meer

Het Etosha park is een groot gebied rond een zoutvlakte. De zoutvlakte is ongeveer 5.000 km² groot en men denkt dat dit vroeger een meer is geweest dat later is ingedroogd. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Doordat het park flink in afmeting is afgenomen kunnen de dieren niet meer mee doen aan de grote trek naar water tijdens het droge seizoen. Om te voorkomen dat veel wild van de dorst om zou komen zijn er enkele drinkplaatsen gemaakt.

Unieke privétaferelen

Omdat het park zo groot is, hebt u hier ook grote kans dat u dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. Alleen bij de waterplaatsen waar de dieren drinken is het vaak wat drukker, maar absoluut niet storend. Er is een grote verscheidenheid aan dieren: neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, gnoe's, springbokken, kudu's, jakhalzen, cheeta's, leeuwen, wrattenzwijnen, enz. Aan de rand van de rustkampen ligt net buiten de omheining een waterpoel die 's nachts wordt verlicht. Het is een bijzondere ervaring om na zonsondergang een uurtje bij die waterpoel door te brengen. Er gebeurt altijd wel iets: links loopt een grote olifant weg die net heeft gedronken en rechts komt alweer een dorstige neushoorn het toneel op!