Alternate Text
Katrien, onze Namibië-expert, helpt je graag verder.

Caprivi

Er zijn 13 gebieden in Namibië, maar enkel de Caprivi heeft zes etnische stammen - Subia, Yeyi, Mafwe, San, Tortela en Mbukushu.

Bekijk hoogtepunt

Damaraland

Damaraland is vooral bekend voor de Twyfelfontein. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht, hetgeen de huidige naam inspireerde.

Bekijk hoogtepunt

Etosha National Park

Etosha is een van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. In Etosha leeft vrijwel al het in Afrika voorkomend wild.

Bekijk hoogtepunt

Fish River Canyon

De Fish River Canyon in Namibië is naar verluidt de 2de grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon. De onmetelijkheid van dit prachtige landschap is werkelijk adembenemend.

Bekijk hoogtepunt

Kaokoland

Kaokoland is een van de laatst overgebleven wildernissen in Zuidelijk Afrika. Het is een wereld van ongelooflijk berglandschap, een toevluchtsoord voor de zeldzame woestijnolifant, zwarte neushoorn en giraf en de thuisbasis van het Himba volk.

Bekijk hoogtepunt

Lüderitz

Lüderitz is een eigenzinnige stad in een van de beste havens aan de minst gastvrije kust in Afrika. Het werd opgericht in 1883 toen Heinrich Vogelsang Angra Pequena en een aantal van de omliggende land kocht.

Bekijk hoogtepunt

Skeleton Coast

Skeleton Coast Park is een onderdeel van het Namib Naukluft Park, een zeer droge en uitgestrekte woestijn. De naam "skelettenkust" werd aan dit park gegeven omdat er veel skeletten van schepen maar ook van mensen liggen.

Bekijk hoogtepunt

Sossusvlei

In de Namib woestijn ligt de Sossusvlei (Zuid-Afrikaans voor vallei). Dit is een gebied met rode zandduinen die tot 300 meter hoog kunnen zijn en die zich door de wind langzaam verplaatsen.

Bekijk hoogtepunt

Swakopmund

Swakopmund is een leuk kustplaatsje en zeer geliefd bij de Namibiërs en toeristen omwille van zijn oude-wereld charme en zeer ontspannen vakantiesfeer.

Bekijk hoogtepunt

Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, ligt in een bekken tussen het Khomas Hoogland, Auas en het Eros gebergte. Het ligt 1680 m boven de zeespiegel, 650 km ten noorden van de Oranje Rivier en 360 km van de Atlantische kust.

Bekijk hoogtepunt

Kalahari woestijn

De Kalahari is een halfwoestijn in zuidelijk Afrika. Het is een gebied van ongeveer 900.000 km². Hoewel er over het algemeen naar wordt verwezen als een woestijn is het dat eigenlijk niet, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn.

Bekijk hoogtepunt

AfriCat Foundation

De AfriCat foundation is een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s, luipaarden, hyena's en wilde honden. 

Bekijk hoogtepunt