Isalo Nationaal Park

Alternate Text
Kristien, onze Madagaskar-expert, helpt je graag verder.

Isalo Nationaal Park heeft enkele van de meest adembenemende landschappen van Madagaskar, en is een heilige plaats voor de Bara stam, wiens begraafplaatsen gekenmerkt worden door terpen van kleine stenen, geplaatst in spleten in de rotswand. Wanneer u tot aan het massief wandelt, betreedt u het kale wonderland van vreemde rotsformaties en bijzondere planten, glinsterend in de hitte van het plateau. Olifantenvoetstappen plakken aan de rots, een paar droge grassen waaien in de wind, en sappige aloë gedijen.

Isalo wildlife

Het wildleven concentreert zich in de vele schaduwrijke ravijnen en koele riviertjes die door het massief snijden. Loofbos groeit op de hogere niveaus van elke canyon, en hier zijn de lemuren van Isalo meestal te vinden. Bruine lemuren worden gevoed onder de takken, de sifaka’s van Verreaux springen van rots naar rots, en troepen van brutale ringstaartmaki’s dwalen langs de paden.

Afdaling kloven

Wanneer u dieper in de kloven afdaalt, dringen slechts een paar schachten van zonlicht door tot de lage stromen, en druipende mossen en varens vormen een lijn langs de muren. Af en toe raken de beken verstopt en vormen ze kleine tropische zwembaden tussen de rotsen. De heldere lucht, naar beneden donderende watervallen, en het koude water tarten ieders verbeelding, en vormen een prachtige onderbreking in een hete dag wandelen op het plateau.