Masai Mara

Alternate Text
Inge, onze Kenia-expert, helpt je graag verder.

Het Masai Mara National Reserve wordt het “kroonjuweel” van alle parken in Kenia genoemd. Het is dan ook het meest bekende en bezochte park van Kenia. De naam verwijst naar het Masai volk en de Mara rivier die door het gebied stroomt. Wie droomt van het “Out of Africa” gevoel - de film is hier grotendeels opgenomen - zal niet teleurgesteld worden. U vindt hier uitgestrekte vlaktes, prachtige lucht, open savanne en uiteraard het bekende Masai volk.

Uniek wildlife spektakel

Het wild van de Masai Mara is wereldberoemd, met de zogenaamde "Big Five" - buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn - die het hele jaar te vinden zijn. De "Big Nine" - waaronder cheeta, zebra, giraf en nijlpaard - breiden deze ervaring uit. De Masai Mara speelt ook gastheer voor de 'jaarlijkse migratie', maar ongeacht de tijd van het jaar zullen de wilde dieren de bezoeker zeker boeien en iedereen die dit wonderbaarlijke Park bezoekt, entertainen. Nergens zijn meer soorten en aantallen wild te vinden dan in de Masai Mara.

Fascinerende Masai cultuur

Laten we ten slotte de kleurrijke bewoners van dit uitzonderlijke landschap niet vergeten. De Masai zijn trotse, semi-nomadische rundveehouderij-mensen met een fascinerende cultuur, onderverdeeld in een aantal substammen, waarvan sommige delen tot de regio Mara behoren. De Masai zijn een altijd aanwezige herinnering aan de geschiedenis en het cultureel erfgoed van dit sublieme en raadselachtige landschap, en het zal zeker een blijvende indruk maken voor iedereen.